Nyhet

Billy Corgan skriver självbiografi

Nästa år kommer boken ”God Is Everywhere”.

Smashing Pumpkins-sångaren Billy Corgan har påbörjat ett projekt som han själv kallar för "sprituella memoarer". Boken har redan fått en titel, "God Is Everywhere, From Here to There", och ska ses som en biografi över Billys eget liv.

Det är inte första gången han öppnar sig för allmänheten, 2005 publicerade han ett antal inlägg på internet där han berättade om den fysiska misshandeln han utsattes för som barn. Avslöjandet fick stor uppmärksamhet och fick många fans att höra av sig med tankar och egna berättelser. Den kommande boken kommer inte handla om Billys tid i Smashing Pumpkins, utan en sprituell biografi över hans liv, uppger sångaren via Twitter.

Billy har i detta nu skrivit 300 av de planerade 900 boksidorna. Han har bestämt sig för att skriva hela boken själv och berättar i en intervju med Rolling Stone om hur arbetet fortskrider:


– Jag försöker spendera en timme om dagen med boken, vilket är den tiden jag annars lägger ner på att skriva musik. Jag måste hitta den där timmen, för jag tänker inte ge upp min musiktid. Det är helt klart en resa.

Billy Corgan är den enda nuvarande Smashing Pumpkins-medlemmen från den ursprungliga konstellationen. Bandet arbetar på nytt material, som ännu saknar releasedatum, med namnen "Oceania" och "Teargarden".

ANNONCE