Nyhet

De viktigaste musiknyheterna – v 18

Vi har samlat veckans snackisar.

Polarpriset till Punkdrottning

Publicerad: tisdag 2011-05-03

Årets Polar Music Prize går till Patti Smith. Punkdrottningen och konstnärssjälen som föddes i Chicago 1946, flyttade till New York 1967 och påbörjade där sin musikaliska karriär. Under mitten av 70-talet inledde hon ett samarbete med Tom Verlaine i Television. De var alla välkända ansikten i punkklubben CBGBs lokaler.

Morrissey gör Sverige i sommar

Publicerad: måndag 2011-05-02

I ett uttalande på fansajten True To You skriver Morrissey om de utökade turnéplanerna. Den sedan tidigare inplanerade turnén i Storbritannien i sommar sålde snabbt slut och de fyra nya spelningarna gäller Århus, Köpenhamn, Helsingborg och Stockholm. Några datum presenteras inte.

(Dessa presenterades dock i fredags och Stockholm visade sig vara Hultsfred)

Peace & Love bokar världsakter

Publicerad: tisdag 2011-05-03

Förra årets stora nyhet på Peace & Love var Shangri La, en scen med inriktning på genrer inom och runtom folk- och världsmusik. Det största dragplåstret hittills är polska Kroke, som huserar i genren klezmer, som är östeuropeisk folkmusik med judiska rötter.

Anna Ihlis släpper samhällskritisk singel

Publicerad: måndag 2011-05-02

"There will be Anger" handlar om känslorna som ges efter ett partival, att vakna upp till ett nytt Sverige som man själv inte kunnat förutspå. Enligt Anna Ihlis är den samhällskritisk, dock inte partipolitisk.

Stim: "Sweden Rock lämnar felaktiga uppgifter"

Publicerad: måndag 2011-05-02

GAFFA rapporterade i förra veckan om att Stim stämmer Sweden Rock Festival. Detta efter att musikfestivalen har vägrat att ersätta Stim fullt ut de senaste åren, efter att Stim valde att höja ersättningsnivåerna. GAFFA intervjuade Martin Forssman på Sweden Rock som menade på att Stim sedan en tid tillbaka har höjt ersättningsnivån med 67,5 procent. Detta stämmer dock inte säger Mattias Franzén, informatör på Stim, till GAFFA.

ANNONCE