Nyhet

De viktigaste musiknyheterna – v 19

Vi har samlat veckans snackisar.

Silverbullit spelar in nytt material

Publicerad: torsdag 2011-05-12

Silverbullit har tilldelats ett stipendium från SKAP (Svenska Kompositörer Av Populärmusik). När GAFFA kontaktade Simon Ohlsson i Silverbullit angående nyheten avslöjade han att gruppen i detta nu spelar in nytt material.

– Silverbullit spelar in ny musik som förhoppningsvis kommer på en skiva nästa år.

First Aid Kit samarbetar med Mike Mogis

Publicerad: tisdag 2011-05-10

First Aid Kit är just nu i studion tillsammans med Mike Mogis för att spela in uppföljaren till debuten "The Big Black & Blue". Det nya materialet bearbetas i Mike Mogis studio ARC Studio i Omaha.

Mike Mogis har tidigare producerat The ConcretesCursiveLightspeed ChampionRilo KileySea WolfPete Yorn, med flera, men ses i första hand som en medlem i Bright Eyes och Monsters of Folk.

Siesta! blir barnförbjudet

Publicerad: måndag 2011-05-09

Tidigare har personer under 13 år fått besöka Siesta!-festivalen i sällskap av en förälder. Detta fram tills i år. Nu har nämligen miljönämnden i Hässleholm beslutat sig för att anamma en strängare linje av Socialstyrelsens rekommendationer om arrangemang med höga ljudnivåer.

Pink Floyd öppnar arkivet

Publicerad: tisdag 2011-06-10

I samarbete med EMI Music släpper Pink Floyd ifrån sig både nytt och gammalt material, med start i höst. Releaserna sker i två omgångar och omfattar en mängd digitala och fysiska format. Kampanjen går under namnet "Why Pink Floyd...?" och siktar på att tilltala alla typer av fans, från de äldre samlarna till de yngre entusiasterna. Samtliga studioalbum släpps i remastrade versioner, och tre skivor får Special Editions-utgåvor.

Nytt svenskt band sajnar stort

Maria Lindén och Fredrik Balck är I Break Horses, som med sitt debutalbum "Hearts" har lyckats skriva kontrakt med skivbolaget Bella Union. Bland influenserna finns My Bloody ValentineSlowdive och Jesus & Mary Chain, och under tre år har debutskivans sound utkristalliserats till en svårdefinierbar blandning av pop, rock och shoegaze.

ANNONCE