Nyhet

Fyra nya till Roskilde

Festivalen fyller på utbudet med amerikanska och romska akter.

Idag presentear Roskildefestivalen fyra nya akter till programmet. Det slutgiltiga spelschemat är snart klart, och dagens artistsläpp blir ett av de sista. Likt artistutbudet som helhet är de fyra artisterna hemmahörande i vitt skilda genrer.

Dãm Funk (bilden) gör boogie-funk från Kalifornien. Funkgenrer från 80-talet kläds i en mer modern ljuddräkt och Dãm Funk anses vara funkens ambassadör i hemstaden Los Angeles. Debutskivan "Toeachizown" kom hösten 2009. Till Roskilde hänger även sångaren Master Blazter med. En annan amerikan är electroskaparen Nicolas Jaar, som blandar friskt mellan genrer som electropop, hiphop och afrojazz.

Från Storbritannien kommer Prince Fatty Soundsystem, och ackompanjeras av bandmedlemmarna Little Roy och Horseman. Tillsammans gör de en 70-talsosande blandning mellan dub, reggae och ska. Det romska rapkollektivet Shutka Roma Rap är en av festivalens mest politiska akter, med texter om hur illa romerna fortfarande behandlas.


I år har Roskilde även artister som Arctic Monkeys, Mastodon, Iron Maiden, The Strokes och Bright Eyes. Festivalen hålls mellan den 30 juni och den 3 juli. För mer biljettinformation, surfa in på gaffa.se/live

ANNONCE