Nyhet

Jagger startar upp stjärnband

Super Heavy siktar på debutrelease i september.

I en intervju med NME avslöjar Rolling Stones-sångaren Mick Jagger, att han bildat band tillsammans med Eurythmics-gitarristen Dave Stewart och sångarna Joss Stone och Damian Marley. De fyra musikerna har spelat in material titt som tätt i 18 månaders tid. Till en början var tanken att bara gå in i studion och experimentera, efterhand blev allting mer målinriktat.

– Vi kastade alla ur oss våra idéer, och blev exalterade av varandra. Vi är fyra vokalister, vi har aldrig arbetat så förut. Det är toppen för att hela börden är inte på en själv, och det gjorde att det blev kul, säger Mick Jagger i en intervju med NME.

Den indiske filmkompositören A. R. Rahman har också hoppat på projektet. Rahman är i Sverige kanske mest känd som kompositören bakom filmen "Slumdog Millionaire".


Super Heavys debutskiva planeras komma i september, men inga detaljer om releasen är ännu klara. Genremässigt har albumet stor spännvidd, från reggae, via ballader till indisk folkmusik på språket urdu. Mick Jagger låter också hälsa att en eventuell turné med Super Heavy, beroende på hur väl skivan mottas, kan göra att turnerandet med Rolling Stones skjuts upp för en tid.

ANNONCE