Nyhet

M.I.A. dissad av ex-pojkvän

Producenten Diplo kritiserar stjärnans politiska texter.

Några år har förflutit sedan M.I.A. Och Diplo var ett par. Då arbetade de tätt ihop, M.I.A. som låtskrivare och artist, Diplo som producent. Efter att albumet "Kala" visade sig bli en succé, mycket tack vare låten "Paper Planes", började M.I.A. satsa mer på karriären än på förhållandet med pojkvännen. I en intervju med Women's Wear Daily berättar Diplo om hur han ser på hennes politiska hållning:

– Hon är inte en lätt artist att kritisera för att hon är vänsterorienterad, hon är progress och hon är kvinna. Hon är bra i många aspekter, men när det kommer till hård, faktatung politik, är hon noll. [...] Jag sa till henne i början av tredje skivan; dra inte in politik i det här, säger Diplo till WWD. 

Det är inte första gången Diplo ger en känga till M.I.A., GAFFA har tidigare skrivit om hur Diplo baktalade M.I.A. om den senaste skivan "/ \ / \ / \ Y / \", där hon beskylldes för att vara likgiltig, defensiv och omgiven av ja-sägare.

I sommar besöker den kontroversiella rapparen Roskilde och Peace & Love. För mer biljettinformation, kika in på gaffa.se/live

ANNONCE