Nyhet

Stim: ”Sweden Rock lämnar felaktiga uppgifter”

Organisationen har kommenterat Sweden Rock Festivals utspel om Stims ersättningshöjning.

GAFFA rapporterade i förra veckan om att Stim stämmer Sweden Rock Festival. Detta efter att musikfestivalen har vägrat att ersätta Stim fullt ut de senaste åren, efter att Stim valde att höja ersättningsnivåerna. GAFFA intervjuade Martin Forssman på Sweden Rock som menade på att Stim sedan en tid tillbaka har höjt ersättningsnivån med 67,5 procent. Detta stämmer dock inte enligt Mattias Franzén, informatör på Stim:

– För 2009 betalade Sweden Rock in en summa till Stim utan att, trots upprepade påminnelser, lämna redovisning för biljettintäkterna. Det betyder att vi inte kan kontrollera om den inbetalade summan stämmer med vad de egentligen ska betala. Sannolikt är den alldeles för låg eftersom festivalen 2009 slog publikrekord, säger Mattias Franzén till GAFFA.

Han tillägger att Sweden Rock för 2010, sent omsider, har lämnat in sin redovisning och fått en faktura från Stim, som de ännu inte har betalat.

– Sedan jämför de sin egenpåhittade avgift för 2009 med den summa vi fakturerat för 2010, säger Mattias Franzén.

Martin Forssman på Sweden Rock har en annan syn på saken:

– Stim godkände summan vi betalade in 2009, så att komma och påstå att den inte stämmer nu är lite märkligt. De 67,5 procenten var dessutom bara ett exempel, jämför man ytterligare ett par år bakåt i tiden så handlar det snarare om en dubblering av avgiften, säger Martin Forssman till GAFFA.

ANNONCE