Nyhet

Emmaboda-akt gör Sverigepremiär

"Det känns modernt och väldigt mycket Emmaboda. Det kommer bli en kalasspelning."

Dagens bandsläpp till Emmaboda är australiensiska Bag Raiders. Duon släppte förra året sitt sjävbetitlade album och har tidigare gjort remixer på artister som Cut Copy, Kid Sister, med flera.

– Bag Raiders är fantastiskt skön pop, säger arrangören Håkan Karlsson till GAFFA. Och nu kommer väl många att invända och säga att det är dansmusik, men för mig som har varit med så pass länge är det faktiskt pop. Bag Raiders känns modernt och väldigt mycket Emmaboda. Dessutom är det ju Sverigepremiär för dem, så det blir nog en kalasspelning.

Att Emmaboda-festivalen bokar in mestadels dansakter tycker inte Håkan Karlsson känns konstigt.

– Enligt mig har vi haft samma genrebredd i flera år. Vi bokar ju in det vi själva gillar och då har det väl blivit att man har halkat in på dans-spåret, säger Håkan Karlsson.

I övrigt tror han på ett riktigt bra Emmaboda 2011.

– Det kommer bli fantastiskt mycket bra dans. Det kommer bli fest sent in på natten och sen fortsätter man tidigt på morgonen. Vi har även gjort en del förbättringar å publikens vägnar. Bland annat har vi gjort campingområdet större, ordnat med mer belysning och utökat vattenstationerna.

Emmaboda-festivalen arrangeras mellan den 28 - 30 juli. Bland tidigare klara akter hittar man First Aid Kit, Rusko, Yelle, jj, Neon Indian, med flera.

För biljettinformation, kika in på GAFFA.se/live.

ANNONCE