Nyhet

Europe och Takida på tältturné

Bjuder in till gemensam fest.

I sommar åker rockrävarna i Europe och det något yngre bandet Takida ut på en gemensam turné. Med sig har de ett stort tält som rymmer cirka 4 000 personer, som de varje konsertkväll slår upp och bjuder in publik för rockafton.

Trots att det skiljer ett par decennier mellan bandens genombrott, finns det en del saker som de har gemensamt. Både Europe och Takida slog igenom på bred front, genom en singel som på olika sätt slog rekord. Europe med sin "The Final Countdown", från 1986 och Takida med "Curly Sue", från 2008.

Europe slog igenom med albumet "The Final Countdown", 1986. Förutom titelspåret rymde plattan låtar som "Carrie" och "Cherokee". Därefter följde ytterligare ett par album och hittar som till exempel "Superstitious", innan bandet beslutade sig för att ta ett uppehåll 1992.

Takida är bandet från Ånge, som slog igenom på allvar genom deras andra album "Bury The Lies", våren 2007. Albumet klättrade upp på albumlistans första plats och deras stora hit "Curly Sue" placerade sig på Tracks-listans första plats i tio veckor. Under sensommaren 2011 släpper bandet sin fjärde fullängdare "The Burning Heart". Första singeln från skivan väntas komma i vår.

Hela tältturnén:

28 juli – Valhalla IP, Göteborg
29 juli – Fästningshörnan, Varberg
30 juli – Tanumstrand, Grebbestad
1 augusti – Gutavallen, Visby
3 augusti – Gärdet, Stockholm
4 augusti – vid Cloettacenter, Linköping
5 augusti – Kalmarsundsparken, Kalmar
6 augusti – vid Stadion, Malmö

För biljettinformation, hänvisar vi till GAFFA.se/live

ANNONCE