Nyhet

Graveyard till Popadelica

Festivalen fyller på med blytung bluesrock. Vi har recenserat bandets kommande släpp "Hisingen Blues".

I år kommer Popadelica i Huskvarna drabbas av bluesrock i rakt nedstigande led från Led Zeppelin, Janis Joplin och Black Sabbath. Graveyard är nämligen klara för festivalen.

Deras andra fullängdare "Hisingen Blues" når gatorna 25/3 och har fått sig en recension i senaste GAFFA-numret, där Tomas Lundström bland annat skriver:

"Det tar inte särskilt lång tid att förstå varför det har tagit närapå fyra år för Graveyard att följa upp den självbetitlade debuten. Redan på öppnande 'Ain't Fit to Live Here' står det klart att Graveyard har grävt djupare, tagit ut svängarna och utvecklats inom sitt soniska universum av rock, folk och smått progressiva tongångar […]En klyscha säger att ett kvalitativt rockband är det som förstår värdet i att även spela mindre starkt. Det om något visar Graveyard prov på med önskvärd tydlighet och det är också i den dynamiken som bandet når sina högsta höjder." Läs hela recensionen i GAFFAs marsnummer eller här på GAFFA.se 23 mars.

Popadelica är en endagsfestival som sker 7 maj i Huskvarna Folkets Park. Klara akter sedan tidigare är Daniel Adams-Ray, Veronica Maggio, The Vaccines (UK), Tove Styrke, Jonathan Johansson, Rebecca & Fiona, Niki & The Dove, FM Belfast, med flera.

För biljettinformation hänvisar vi till GAFFA.se/live.

ANNONCE