Nyhet

"Hoppfullt i konstrast till det melankoliska"

Gaby and the Guns är på gång med nytt album.

Gaby and the Guns presenterade sig med debutalbumet "Rygg mot Rygg", som kom ut 2009. Nu är de tillbaka med nya albumet "Bränner Staden" på deras egna skivbolag "On dit Oui!". Albumet släpps den 6 april.

- Arbetet kring albumet är helt beroende av kreativa människor i vår omgivning. Malmö är en fantastisk stad på så sätt. Det finns ett stort och varierat utbud av konst och musik som är viktigt för oss på ett kreativt plan, men också väldigt duktiga möjliggörare; osjälviska personer som skapar forum, idéer och självförtroende, säger Jens Almqvist i ett pressmeddelande.

- Albumet handlar om längtan efter förändring i kombination med en sorg och saknad efter det man faktiskt lämnar bakom sig. Det är det motsägelsefulla i det som har inspirerat oss. Det hoppfulla i kontrast till det melankoliska, säger Gaby Ryd.

Gaby and the Guns är en svensk musikgrupp som bildades 2007. De kommer ursprungligen ifrån Lund, men är idag bosatta i Malmö och Stockholm. Gaby and the Guns består av: Gaby Ryd (sång, piano), Jens Almqvist (gitarr, bas, trummor), David Calgaro (gitarr) och Fabian Ris Lundblad (trummor).

ANNONCE