Nyhet

jj till Knarrholmen

Den oberäkneliga duon gör sig redo för skärgårdsfestivalen.

Igår kunde vi avslöja att Syket och Museum of Bellas Artes har skrivit på för Knarrholmen-festivalen. Några timmar senare stod det klart att även jj får en plats på musikfestivalens bandlista.

jj har väckt en del uppståndelse under sin aktiva karriär. Först som ett anonymt och drogromantiserande projekt, senare som en duo vars live-framträdande har försatt folket i två olika läger. Älska eller hata, det är frågan. Men senaste spelningen, som förband till Miike Snow på Münchenbryggeriet, gillades skarpt av GAFFAs skribent Özgür Kurtoglu, som delade ut fem av sex stjärnor med motiveringen:

"På något sätt är ändå jj, med alla sina udda men sköna drag och sin vanligtvis dansanta musik, det perfekta förbandet när ett gäng som Miike Snow håller hov. Till och med nu på Münchenbryggeriet där Elin Kastlander och Joakim Benon berövat sin musik alla taktfasta egenskaper låter jj som någonting riktigt, en duo med en plan, som inte behöver något annat än ett par gitarrer och lite reverb för att visa upp sin fenomenala pop." Läs hela recensionen här.

Förutom ovanstående akter har Knarrholmen sedan tidigare bokat Naima Train, Ikons, Katakomb och Palpitation. Festivalen sker 20-21 maj.

För biljettinformation hänvisar vi till GAFFA.se/live.

ANNONCE