Nyhet

Yusuf väljer Sverige före Danmark

Har flyttat sin enda skandinavien-spelning till Stockholm.

33 år. Så länge har fans till Cat Stevens, som senare blev Yusuf Islam, fått vänta på att han återigen ska beträda skandinavisk mark för konsert. Men 7 maj står han på Hovet i Stockholm.

Den engelske sångaren och låtskrivaren har helt sonika flyttat sin spelning i Danmark samma dag till Sverige, meddelar yusufislam.com.

Anledningen till flytten är det stora biljettrycket från svenskt håll. Intresset till spelningen i Danmark har rent av visat sig vara större från svenskt än från danskt håll. Bidragande orsaker till detta kan ligga i att Yusufs mamma var svensk. När Yusuf var åtta år gick han i en svensk skola.

Cat Stevens debuterade 1967 med albumet "Matthew & Son", men det stora genombrottet kom 1970, då Stevens lämnade popen för en mer folkorienterad ljudbild. Han nådde framgångar med låten "Wild World" och åren därefter hittade han med "Peace Train", "Morning Has Broken" och "Oh Very Young".

Succén fortsatte fram till 1978, då Cat Stevens gav ut sitt sista album, konverterade till islam, bytte namn till Yusuf Islam och lämnade musiken för att fokusera på arbetet med en rad muslimska skolor i England.

2006 vände Yusuf dock tillbaka till musiken och släppte albumet "An Other Cup", som följdes upp av "Roadsinger", 2009. Och det är med det albumet som Yusuf nu beger sig ut på turné med stopp på Hovet i Stockholm 7 maj.

De som redan har hunnit boka biljett till spelningen i Danmark kan nu få den utbytt mot en biljett till Hovet-konserten. För ytterligare biljettinformation hänvisar vi till GAFFA.se/live.

ANNONCE