Nyhet

Berlusconi sadlar om

Italiens före detta premiärminister skriver nu sångtexter om – äkta kärlek?

Lördag 12 november drog sig Silvio Berlusconi tillbaka som Italiens premiärminister. Den kontroversiella politikern, finansmannen och mediemagnaten har bland annat varit känd för sin extrema sexism, olika former av maktmissbruk och sexköp.

Trots Berlusconis avgång som premiärminister har han inte för avsikt att helt och hållet lämna sin politiska karriär bakom sig, och verkar inte heller ha något emot att ge sig in i nya projekt. I samarbete med sångaren Mariano Apicella släpper nu Berlusconi albumet "Il Vero Amore", som översatt betyder "den äkta kärleken". 

"Il Vero Amore" kom ut i tisdags och innehåller elva italienska serenader. Enligt tidningen Metroxpress är det Berslusconi själv som står bakom texterna. Dessa är skrivna i napolitansk dialekt, vilket enligt Apicella är beundransvärt:

– Berlusconi är från Milano, men förstår ändå att den napolitanska dialekten är kärlekens språk. Trots att han har begränsad fritid att skriva texterna på, visar han att han kan finna inspiration direkt. Han har talang och kan skriva en låt på fem minuter, säger Apicella.

Albumet har för närvarande stenhårda konkurrenter som Adele, Coldplay och Rihanna på den italienska topplistan. 

Politikern har tidigare uppgett att han och Apicella har framfört sin musik för gäster som Tony och Cherie Blair, Vladimir Putin och George W. Bush i Berlusconis villa på Sardinien.

Lyssna på smakprov från "Il Vero Amore".

ANNONCE