Nyhet

GAFFA till Norge

Efter flera års torka på de norska musikmagasinshyllorna kan intresserade nu se fram emot att släcka sin törst när GAFFA lanseras i Norge.

GAFFA är ett renodlat musikmedia vars ambition är att täcka den norska musikscenen från nord till syd – från pop till black metal. Förutom norska artister vill GAFFA genom nyheter, recensioner, intervjuer och bilder också följa den internationella scenen utifrån ett norskt perspektiv. GAFFA öppnar sin hemsida under oktober månad och under våren 2012 följer det tryckta magasinet, som enligt planerna ska distribueras gratis över hela Norge.

Øyvind Rones, som tidigare skrivit för en lång rad norska medier och har varit redaktör på musiksajten Groove.no, är anställd som redaktör för GAFFA Norge.

– Jag är otroligt stolt och jätteglad för den här utmaningen. Jag tycker norsk musik förtjänar att bli tagen seriöst både på hemma- och bortaplan. Min ambition är att GAFFA får samma starka position i Norge som i resten av Norden, genom en intensiv täckning av musik – och bara musik.

GAFFA har alltid haft stort fokus på nordisk musik och började sin nordiska expansion med lansering i Sverige 2010, där de på kort tid i likhet med i Danmark har fått ett stort erkännande och en solid läsekrets.

Om den kommande utvidgningen säger GAFFAs nordiska manager Robert Borges:

– Norge är det nordiska landet som ser ut att klara musikbranchens transformation bäst och vi ser en stor potential i norsk musik och ett behov för ett media som GAFFA. Jag ser fram emot det som en tonåring som ska gå på sin första konsert – jag är väldigt laddad.

ANNONCE