Nyhet

Musikhjälpen presenterar programledare

Jason Diakité får hjälp av två nykomlingar.

Även i år får Jason "Timbuktu" Diakité den äran att hålla i Musikhjälpen. Han gör det tillsammans med de två nykomlingarna Gina Dirawi och Kodjo Akolor. Den sistnämnde har tidigare hoppat in sporadiskt i glasburen.

I år samlar Musikhjälpen in pengar för att alla flickor världen över ska få gå i skolan. 12-18 december sänder Jason Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi 144 timmar direkt i SVT och Sveriges Radio under temat "Alla flickor har rätt att gå i skolan".

– I Sverige ser vi det som självklart att få gå i skolan, vi till och med skolkar ibland. Och så finns det över 50 miljoner flickor runt om i världen som inte ens får lära sig läsa, säger Gina Dirawi i ett pressmeddelande.

Gina Dirawi är programledare för "Ana Gina Show" och "The Fabulous Life of Ana Gina" på SVT Play. Gina driver även en av Sveriges största bloggar. 

Kodjo Akolor hörs varje vardagsmorgon i "Morgonpasset" i P3. Han är i grunden komiker och turnerar just nu med P3:s humorshow "Humorhimlen Live".

Musikhjälpen arrangeras i år i Göteborg. Måndag 12 december kl. 18.00 blir Jason Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi inlåsta i en glasbur på Gustaf Adolfs torg och stannar kvar där under en vecka framåt.

ANNONCE