Nyhet

Tidigare Weezer-basist död

Mikey Welsh blev 40 år.

Weezers basist mellan 1998 – 2001, Mikey Welsh, somnade in 8 oktober. Detta bekräftades via Mikey Welshs Facebook-sida, där man kan läsa att han "oväntat har gått bort".

Enligt Chicago Tribune hittade polisen Mikey Welsh på ett hotell i Chicago, där man också fann receptbelagd medicin och en påse med vitt pulver, som antogs vara heroin. The Hollywood Reporter skriver ytterligare att de receptbelagda medicinerna tyder på att det inte handlar om något mord. De skriver att polisen har gått ut med att det troligen handlar om en överdos.

Mikey Welsh blev 40 år gammal. Han lämnade Weezer 2001 efter ett nervsammanbrott och påbörjade senare en karriär som målare. Något han fortsatte med till sin död.


På Weezers hemsida har webmastern, Karl Koch, också känd som gruppens inofficielle femte medlem, skrivit sina kondoleanser. Enligt Karl Koch hade Mikey Welsh för avsikt att se en Weezer-konsert på Riot Fest i Chicago igår, 9 oktober. Karl Koch skriver vidare att bandet såg fram emot att återse Mikey Welsh, men att de valde att inte avlysa spelningen.

"Vi vet att Mike aldrig skulle låta rocken tystna på grund av honom – snarare tvärtom", skriver Karl Koch.

Nedan ses Mikey Welsh (till vänster) tillsammans med Weezer-trummisen Patrick Wilson i en intervju, där de bland annat går in på hur mycket hash de har rökt.


ANNONCE