Nyhet

Yeasayers nya – ”Som att spela Aaliyah baklänges”

Brooklyn-gruppen avslöjar detaljer kring "Odd Blood"s uppföljare.

I en nyligen gjord intervju med Spin berättar Yeasayers frontman, Chris Keating, om uppföljaren till 2010 års "Odd Blood".

– Det är som ett Aaliyah-album om du spelade det baklänges och saktade ner. Eller som David Bowies "Lodger" (album från 1979, red. anm). Dessa två är stora influenser, säger Chris Keating till Spin.

Gruppen har sedan tidigare varit förtegna om hur det nya kommer att låta. Men i intervjun avslöjar Chris Keating att Yeasayer spelar in skivan på hemmaplan, i Brooklyn, och att de hittills har 22 spår klara. Han berättar även hur deras tankar gick innan inspelningen tog vid.


– Vi frågade oss själva "hur göra fyra vita Brooklyn-killar en reggaelåt som inte blir cheesy?" och "Hur skriver vi en r'n'b-låt och fyller den med våra egna personligheter för att fucka upp ljudbilden?".

Bandet har på senare tid också blivit allt mer engagerade i vad som för närvarande sker på den politiska scenen i USA.

– På förra skivan skrev vi medvetet kärlekslåtar och vi vill inte återupprepa det. Numera skriver jag från ett mer depressivt och mörkare perspektiv, säger Chris Keating till Spin och fortsätter:


– Det är så mycket skit som händer för tillfället i världen. Och att Rick Perry ska bli vår nästa president är det mest skräckinjagade scenariot någonsin. Han får George Bush att likna ett geni.

Något releasedatum för Yeasayers uppföljare till "Odd Blood" finns inte i nuläget.

ANNONCE