Nyhet

Pulp tar farväl

Bandet tackade för sig under spelning. Medlemmarna går åter skilda vägar.

Förra året meddelade medlemmarna i Pulp att de åter skulle samlas för en världsomspännande återföreningsturné. Gruppens line-up från "Different Class"-tiden Jarvis Cocker, Russell Senior, Candida Doyle, Steve Mackey, Mark Webber och Nick Banks kunde man se tillsammans på en rad festivaler i år, inklusive Way Out West i Göteborg. Under gruppens spelning på den irländska festivalen Electric Picnic Festival, 4 september, framförde bandets frontare, Jarvis Cocker, ett officiellt avsked:

– Denna konsert är den sista på vår turné. Så om vi blir känslosamma och börjar att gråta måste ni förstå det … Detta är högst troligt sista gången någonsin som ni ser oss tillsammans på en scen och ger konsert, ska Jarvis Cocker ha sagt enligt Top40-charts.com, med tillägget:

– Men det är inte omöjligt att vi möts igen.


Pulp bildades 1978 i Sheffield av den då 15-årige Jarvis Cocker och den 14-årige Peter Dalton. Bandet albumdebuterade med "It" 1983, men genombrottet kom för tio år senare med albumen "His'n'Hers" och "Different Class", som gjorde Pulp till ett av britpopens mest framgångsrika akter.

ANNONCE