Nyhet

Viktigaste musiknyheterna – v 37

Vi har samlat veckans snackisar.

Björn Olsson skriver åt Lena Ph

Publicerad: tisdag 2011-09-13

Onsdagen den 21 september släpps Lena Philipssons nya singel "Nästa säsong", som blir det första smakprovet från hennes kommande album. Den här gången har hon tagit hjälp från ett något oväntat håll.

Ed Banger-profil död

Publicerad: tisdag 2011-09-13

Den franske producenten och musikern DJ Mehdi är död. Detta enligt en rad tweets från electrostjärnans närmaste vänner och kompanjoner. Även Ed Banger Records ska ha bekräftat det. 

Rihanna gästar Coldplay

Publicerad: tisdag 2011-09-13

I slutet av oktober släpps Coldplays nästa album "Mylo Xyloto". Bandet bekräftar nu att ingen mindre än Rihanna är med på ett hörn. R'n'b-divan bidrar med sång till spåret "Princess of China", skriver The Sun.

Sveriges första app-album är här

Publicerad: torsdag 2011-09-15

Acid House Kings följer med den digitala utvecklingen. Indiepopbandet är först ut i Sverige med att släppa sin musik som en app, med titeln "Music Sounds Better with You". Den är kompatibel för Ipad och har utvecklats i samarbete med Lackner//Buckingham.

The Ark mot rymden

Publicerad: torsdag 2011-09-15

16 september skickas musik från The Arks slutliga avskedskonsert ut direkt i rymden i form av radiovågor. Musiken kommer att färdas ut i rymden i en hastighet av 300 000 km/sek. Beroende på placering ska det även göras ett försök att studsa radiovågorna på månen så att radioamatörer runt om i världen kan bekräfta att musiken har varit på månen.  

ANNONCE