Nyhet

Azealia Banks ställer in

Way Out West drabbas av ett avhopp – Stay Out West fylls på med fem nya namn.

Både glada och tråkiga nyheter från Way Out West.

Vi börjar med de dåliga i form av ett avhopp från Azealia Banks. Hon har ställt in alla sina festivalkonserter i sommar förutom de på Reading och Leeds. Detta för att hennes management tycker att hon ska lägga tid på att få klart sitt nya album. Det här är andra gången under ett halvår som Banks ställt in.

Hon slog igenom med dunder och brak med singeln "212" och albumet "Exspensive Taste" beräknas komma ut i höst. Om vi får vänta tills nästa sommar för att ta del av Banks musik live återstår att se.

Nu till gladare nyheter. Stay Out West står nämligen med fem nya bokningar av det punkigare slaget. Det är fem amerikanska band som kommer att visa upp sig på Way Out Wests klubbscener under nätterna 9-11 augusti.


Death Grips släppte sitt debutalbum "The Money Store" i april och kommer för att gästa festivalen i sommar. Bandet bildades så sent som i december 2010.

Klara 7 Seconds har desto fler år på nacken. Gruppen bildades 1980 och nu, 30 år senare gör de sitt första besök på Way Out West. Lika erfarna Adolescents kan se tillbaka på en rad medlemsbyten, splittringar och återföreningar, men också fram emot Göteborg i sommar.

Zero Boys bildades 1979 och kommer från Indianapolis, som kanske inte var den mest optimala staden för punkmusiken men efter tre veckors repande ihop så hade bandet sitt första gig och efter ett halvår kom deras ep ut. Sedan dess har bandet brutit upp några gånger men återförenas nu igen.

2005 bildades Ceremony och ett år senare släppte de sitt debutalbum "Violence Violence". Sedan dess har de släppt fem album och deras senaste "Zoo" kom ut i år.

Way Out West sker i år 9-11 augusti och har sedan tidigare bokat till sig bland andra: Blur, Refused, The Black Keys, Florence and the Machine och Frank Ocean.


Köp biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE