Nyhet

Blur släpper albumbox

I samband med bandets 21-års jubileum ger Blur ut alla sina sju album på nytt.

Blur har meddelat att de kommer att släppa en skivbox med alla sina skivor och därtill 65 outgivna låtar. Boxen kommer att komma ut i samband med jubileet av deras 21 år på musikscenen, som möjligtvis blir deras sista. Boxen kommer därför döpas till "21".

Boxen kommer i sen helhet att innehålla bandets sju studioalbum med bonusspår, 65 outgivna låtar, mer än 130 rariteter, tre dvd-skivor, en "collector's edition"-bok som kommer att innehålla exklusiva tidigare opublicerade bilder samt en intervju med bandet och en 7"-vinyl som tryckts i begränsad upplaga.

Blur kommer i sommar att uppträda på Way Out West i Göteborg och även i Hyde Park i London på avslutningsshowen till Olympiska Spelen. Dessa konserter kan det bli det sista man hör av Blur som band. Damon Albarn har nämligen sagt i en intervju med The Guardian att han räknar med att detta blir bandets avslutningskonserter.


Blur har nyligen gett ut sin singel "Under The Westway", som många trodde skulle följas upp av ett album, men Albarn har själv sagt "(...) Jag kan inte riktigt tänka mig att det kommer bli fler inspelningar efter detta. (ang. Under The Westway)". 

ANNONCE