Nyhet

Ron Sexsmith samarbetar med Abalone Dots

Musiklegendaren har nu tackat ja till ett samarbete med den svenska bluegrass-gruppen.

Rebecka Hjukström, från Abalone Dots, säger att de länge velat göra ett samarbete med någon av deras gamla musikhjältar.

– Rons musik var viktig under gymnasieperioden när man själv började göra egen musik, säger hon. Jag minns hur hans låtar gick varma i bandaren när vi satt i stadsparken i Västervik om somrarna.

Ron gillade speciellt en låt och efter att bandet genom gemensamma kontakter hört efter om han var intresserad av ett samarbete svarade han ja.

– Låten var egentligen inte skriven som en duett men när vi fick beskedet att han ville vara med så skrev jag om texten litegrann, samtidigt som jag inte ville ändra den för mycket då det är en väldigt personlig text, säger Rebecka.

Abalone Dots är en svensk grupp som spelar en blandning av bluegrass och country, som de själva kallar "softgrass". De bildades år 2000 och efter att ha medverkat på en bluegrassfestival år 2005 och därmed i SVTs musikdokumentär fick de sitt skivkontrakt. De debuterade med plattan "From a Safe Distance" år 2007, där de samarbetade med bland andra Marit Bergman och Kristofer Åström. År 2009 fick de en grammis för årets folkmusik/visa och året därpå släpptes den andra skivan, "Traveler".

Ron Sexsmith är den kanadensiska singer-songwritern som har haft stort inflytande på musikvärlden. Han sägs ha inspirerats stjärnor som Chris Martin, Elton John, Paul McCartney, Elvis Costello och Ray Davis. År 2010 gjordes en dokumentär om honom, "Love Shines".

Och nu står alltså ett samarbete med Abalone Dots näst på schemat.

ANNONCE