Nyhet

Kings Of Leon med nytt projekt

Jobbar samtidigt på nytt Kings-album.

Kings of Leons basist Jared Followill, och Nashvillebandet Monas frontman Nick Brown, har nu gått samman och startat bandet Smoke & Jackal. De två banden delar inte bara samma hemstad, Nashville, utan är även vänner sedan gammalt. Så efter en kväll fylld av vin och jammande i Browns studio föddes idén till projektet tillsammans med bandets två första låtar. Nu väntas även en EP komma i mitten av oktober.

Jared Followill säger också att ett projekt vid sidan av Kings Of Leon är bra för både honom och bandet som på senare tid varit drabbade av diverse konflikter. Nu verkar dock vinden vara på väg att vända för Kings Of Leon och Followill avslöjade i dagarna att bandet har börjat jobba på ett nytt album, deras sjätte sedan 2010 års Come Around Sundown. GAFFA:s recensent Bella Hansson gav skivan fyra stjärnor av sex och skrev följande:

"Bandet som skrev sin största hit Sex on Fire lite på skämt levererar på nya plattan. Femte studioalbumet Come Around Sundown doftar både grunge, en skvätt country och så modern alternativ rock. […] Öppningsspåret The End sätter ribban högt. Det är en klassisk Kings of Leon-melodi med Calebs ångestfyllda röst som proklamerar: "This Could Be The End". Det hoppas vi verkligen inte att det är, inte på länge."


 

 

ANNONCE