Nyhet

Prog och thrash metal äntrar albumlistan

Två oväntade inslag och en ny vinnare i veckans lista.

Thrash metal-bandet Testament släppte i förra veckan sin tionde platta Dark Roots of Earth, som nu debuterat på albumlistans åttonde plats. GAFFAs Tomasz Swiesciak gav plattan fyra av sex stjärnor.

"Blastbeatsen i Native Blood och True American Hate är sparsmakade och tillför en extra dimension till musiken mer än att vara där enbart för sakens skull. I överlag är Dark Roots Of Earth en gedigen platta där thrashen är kvalitativ från start till slut."

Läs hela recensionen här.


Testament är dock inte den enda nykomlingen på listan. De får se sig slagna av det svenska kultbandet Änglagård, som med sin fjärde platta Viljans Öga klivit in på en sjätte plats. Skivan släpptes i mitten av juli och är progbandets första skiva sedan Buried Alive från 1996.

Listans förstaplats innehas av Molly Sandén, vars platta Unchained återfinns på topp tio-listan för första gången sedan första veckan i juni, då den hamnade på en femteplats. Hon knuffar därmed ner Tomas Ledin från vinnarpositionen, som han suttit på de senaste fem veckorna.

Veckans topp tio i sin helhet:


1. Molly Sandén - Unchained
2. Tomas Ledin - 40 år 40 hits - Ett samlingsalbum 1972-2012
3. Bruce Springsteen - Wrecking Ball
4. Loa Falkman - Kom I Min Famn – Loa Falkman Sjunger Evert Taube
5. Laleh - Sjung
6. Änglagård - Viljans öga
7. Rydell & Quick - R.O.A.D.T.R.I.P.
8. Testament - Dark Roots of Earth
9. Justin Bieber - Believe
10. Sean Banan - Sean den förste banan

ANNONCE