Nyhet

Rapveteran till Slottsskogen

Way Out West fyller på med ytterligare ett legendariskt hiphopnamn.

Lonnie Rashid Lynn Jr är känd under namnet Common och har en diger meritlista. Han har haft roller i filmer som Terminator Salvation, American Gangster och Street Kings, men är ännu mer känd för sin musikkarriär. Nu står det klart att han uppträder under lördag kväll på Flamingoscenen på Way Out West.

Debutplattan Can I Borrow A Dollar? släpptes 1992 och det stora genombrottet kom med fjärde plattan Like Water for Chocolate, som lanserades 2000. Senaste skivan The Dreamer/The Believer släpptes i december förra året. Skivan tilldelades fem av sex stjärnor av GAFFAs recensent Özgür Kurtoglu, som beskrev plattan som ett av 2011s mest intressanta hiphopalbum.

[Common] ägnar sin tid åt att göra det klart och tydligt för hiphop-världen att han definitivt är bland de bästa i genren, något som inte känns som en större osanning när han utan några som helst pretentioner eller pompös attityd förmedlar både budskap om tro och sin koppling till sina bröder och systrar de svaga och rättighetsberövade i ett trasigt USA.


Läs hela recensionen här.

Dessutom är hiphopartisten Jean Grae redo att ta sig an Linnéscenen på fredag kväll. Den i Sydafrika födda rapparen kommer från en jazzbakgrund men har sedan debuten Attack of the Attacking Things från 2002 gjort sig ett namn inom hiphop. Under karriären har hon samarbetat med namn som Immortal Technique, Atmosphere, Talib Kweli, The Roots och Mos Def. Nya skivan Cake Or Death släpps i september.

ANNONCE