Nyhet

The Pains Of Being Pure At Heart till Sverige

Tar sin skramliga indiepop till klubbscener i städerna tre.

Brooklyn-bandet The Pains Of Being Pure At Heart kommer till Sverige i höst. Närmare bestämt den 8 november till Debaser i Malmö, den 9 november till Sticky Fingers i Göteborg och den 10 november till Debaser Medis i Stockholm.

Senaste det skramliga indie-popbandet bandet spelade i Sverige var på Peace & Love-festivalen i somras, då de gästade en av de lite mindre utomhusscenerna. GAFFA:s Özgür Kurtoglu var där och önskade sig mer av bandet:

"Det funkar fint i 45-60 minuter på en liten äng i Borlänge, men bandet är mest stillastående, fortfarande lika blyga som de var för några år sedan när de sist spelade i Sverige, fortfarande talanger som känns antingen för fega eller för osäkra för att verkligen blomma ut ordentligt."


Det är bara att hoppas att bandet trivs bättre på de lite intimare klubbscenerna de kommer att stå på i vinter. För albummaterialet i form av den självbetitlade debuten och förra årets Belong är det inget fel på, om man ska tro GAFFAs: Josefin Bagge:

"Det är en tredimensionell balansgång mellan halvmjäkig 80-talsrevival, nån slags skir MTV-pop, och en fläckfri och fullständigt perfekt indiekavaklad. Det sviktar ibland mot att bli för mycket tuggumi, men så kommer väggen av distade gitarrer och bitarna faller på plats. Och först då infaller sig den totala upprymdheten."

ANNONCE