Nyhet

Amerikansk radio stoppar Ke$ha

Sångerskans senaste hit plockas bort från spellistor på grund av massakern.

Ke$has radiohit Die Young, där hon bland annat sjunger "Lets make the most of the night like we're gonna die young" har tagits bort från många radiostationers spellistor i USA. Detta efter förra veckans skolskjutningar i Newtown, Connecticut, där en 20-årig ​​gärningsman sköt ihjäl 26 personer varav 20 av dem var barn.

Enligt Mediabase som är specialiserade på att analysera radiostationers spellistor nådde sångerskans låt 167 miljoner radiolyssnare i USA samma dag som skolskjutningarna ägde rum på Sandy Hooks grundskola. Dagen efter sjönk siffran med 3 miljoner och på måndag med ytterligare 19 miljoner, totalt ned till 146 miljoner lyssnare. Dessa siffror indikerar att radiostationerna plockat bort låten ur sina spellistor. Nöjessajten TMZ citerar en musikexpert som uttalar sig om att sådana radikala förändringar i lyssnarantal är väldigt sällsynt. Senast det hände var när Dixie Chicks bannlystes från alla country-radiokanaler efter det att gruppen förolämpat president George Bush Jr.

Ke$ha själv har kommenterat hela händelseförloppet på hennes Twitter:


− Jag förstår. Jag har själv problem med att sjunga orden dö ung på grund av sånt här. Jag ville egentligen inte sjunga texten utan blev tvingad till det. Jag lider verkligen med alla som drabbats av denna tragedi och jag förstår varför min sång inte anses passande.

Den amerikanske dj:n och musikern Moby är en av många kändisar som vill se en förändring i USA:s vapenlagar efter skolmassakern.

− Om en hårdare vapenkontroll ledde till att ett enda barns liv räddades skulle inte det vara värt det? skrev Moby på sin Twitter. Även Stevie Wonder uttalade sig nyligen om att han vill att lagarna runt vapen i USA ska bli hårdare.


ANNONCE