Nyhet

Peace & Love i förändring

Nya artister, förnyat koncept och nytt om biljettförsäljningen.

Idag släppte Peace & Love två stycken duos: svenska Johnossi och amerikanska The Bots.

Johnossi är aktuella med ny skiva som släpps 20 mars och en Sverigeturné. Första singeln från nya albumet Gone Forever får världspremiär i direktsänd tv när Johnossi framför den live på P3 Guld. En gala där duon John Egelbert och Ossi Bonde kammat hem pris för Årets Grupp två gånger.

The Bots består av Mikaiah och Anaiah Lei, 19 och 15 år gamla. De har turnerat tillsammans med Blur, Refused och Tenacious D och dessutom spelat i Hyde Park under den stora konserten i samband med OS i somras. The Bots titulerar sig som konst, musik och kunskap och det stämmer in bra på duon från Glendale i Kalifornien. Efter en snart sju år lång musikalisk resa kommer de nu till Sverige för första gången.


Nästa år arrangeras festivalen för 15:e gången. Under hösten har ledningsgruppen tagit in många synpunkter från sina besökare och kommer göra vissa förändringar till 2013. Fokus på festivalen blir mysig känsla, stort hjärta, mindre köer och mötesplatser mellan människor. Festivalområdet ska bli grönare och det ska bli ett kortare avstånd till alla festivalens sju scener. Av de tre scener som fanns på område Stad så kommer två att försvinna och den tredje, Venus, kommer att flytta tillbaka till sin tidigare plats inne på område Park. För att hålla köerna nere och göra parkområdet mer trivsamt så kommer antalet tillgängliga biljetter att minskas till cirka 35 000.

Under januari presenteras 2013 års tema och allt som allt kommer runt 150 programpunkter stå på dagordningen. Festivalens biljettförsäljningen passerade i november rekordförsäljning.

– Fortsätter vi i den här takten så kommer biljetterna att säljas ut rekordtidigt nästa år, säger presschef Ronny Mattsson.


Peace & Love-festivalen äger rum den 25 till 29 juni i Borlänge och har tidigare bokat till sig akter som Håkan Hellström, Depeche Mode, Queens of the Stone Age och First Aid Kit. Köp biljetter via GAFFA.se/live.


ANNONCE