Nyhet

Krunegård rimmar om verkligheten

Popartisten ger sin bild av det kommande albumet ”Mänsklig värme”.

Den 28 mars kommer Markus Krunegårds nya skiva "Mänsklig värme". Albumet spelades in under hösten 2011 i Stockholm. Och det går inte att ta miste på en verklighetsanknytning i texterna, då Krunegård sjunger om "frostiga bilar på väg till jobbet, barnaskrik i natten, den fulla grannen, Carema och Syrien".

– Det är en skiva om verkligheten med mig i centrum. Min verklighet i musik och på rim kan man säga, skriver Krunegård i ett pressmeddelande.

"Mänsklig värme" består av tio spår och innehåller samarbeten med bland annat producenten Lars Skoglund, som tidigare producerat åt Krunegård i popbandet Laakso. Lars Skoglund som spelade trummor i Laakso gör det även på "Mänsklig värme".

Krunegård menar att skivan är ett bevis på att han för en gångs skull har förberett sig och gett sig själv goda förutsättningar att lyckas. Så att den inte skulle bli lika spretig som hans tidigare egenproducerade musik, då han ensam suttit och skrivit 26 låtar.

Nu har Krunegård noga valt ut tio låtar som han är nöjd med.

– Det är liksom första gången en teckning av mig inte är fullkladdad av utsmetad blyerts.

Krunegård har under de senaste åren varit med i flera olika musikprojekt. I Serenades samarbetade han med sångaren Adam Olenius från Shout Out Louds och släppte skivan "Criminal Heaven". Han har även givit ut en ep med Kleerup och agerat låtskrivare på Veronica Maggios Grammisrosade "Satan i gatan".


ANNONCE