Nyhet

Avicii ger bort en miljon dollar

Donerar pengar till välgörenhet.

Den svenska dj-sensationen Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen heter, rider på vågorna efter succéhitsen "Sunshine", "Levels" och "Seek Bromance". I februari kan Bergling ta hem en Grammy-statyett i kategorin Årets bästa danslåt, där även Robyn och Swedish House Mafia är nominerade, och för tillfället står en lång USA-turné inför dörren.  

Men inte verkar det ha stigit den 22-årige dj:n åt huvudet. Tillsammans med sin manager Ash Pournouri, ska han skänka intäkterna från USA-turnén till välgörenhetsorganisationen Feeding America, som arbetar för att bekämpa svält i USA. Sammanlagt rör det sig om en summa på en miljon dollar.

– Svält slår till överallt och USA är inte immun mot det. När jag fick reda på hur utbredd problemet verkligen är i USA blev jag alldeles chockad, säger dj:n till Azcentral.  

Dessutom vill Avicii och Pournouri tvätta bort drogstämpeln på house- och trance-scenen.

– Jag kände att det var dags att göra upp med stereotypen om galet festande med droger som ofta associeras med house, trance och dans, då det inte ser ut så idag, säger Aviciis manager.

Dj:n kommer till Globen den 2 och 3 mars. Innan dess blir det spelningar i Malmö, den 16 februari på Slagthuset och dagen efter på Malmö Arena. Biljetter hittar du på GAFFA Live.

ANNONCE