Nyhet

Bombus: "Just nu ligger vi högt på formkurvan"

GAFFA har pratat med Feffe i Bombus inför fredagens spelning på Debaser Malmö.

Hur har det gått i replokalen?
– Bra. Just nu ligger vi högt på formkurvan. Vi har spenderat mycket tid där på sistone. Vi snickrar ihop nästa platta samtidigt som vi håller uppe ett liveset. Vi har valt att inte spela ute för mycket under sommaren och hösten för att kunna koncentrera oss på skrivandet av nytt material. Men studion kostar skjortan, så vi har varit ute i landet
och skrapat ihop pengar titt som tätt för att få råd med fanskapet.

Vad står på er rider?
– Vet faktiskt inte. Vårt bokningsbolag har satt ihop nåt. Förmodligen nåt om öl och käk. Vi blir oftast positivt överraskade första gången vi kikar in i logen när vi kommer till ett ställe.

Vad lyssnar ni på i turnébussen?
– Somewhere In Time, garanterat. Bästa Maidenplattan, folk kan säga vad de vill. Annars blir det de plattorna man råkade få med sig innan man sprang ut till bussen.


Vad är ert galnaste ögonblick under turné?
– När vi står och pinkar på en röd pisspinne mitt i natten, i 35 minusgrader och blåst, ute på polarisen på Svalbard, med en stenhård lokal isbjörnsvakt med avsågat hagelgevär med slugs vakandes över oss är ett lätt surrealistiskt och minnesvärt. Prestera under press.

Berätta mer om den nya plattan!
– Utan att gå in för mycket på detaljer så har vi varit två vändor i studion och vi verkar ha en vända kvar innan plattan är klar. Vi jobbar fort, men noggrant. Förra plattan blev bra men allt blir bättre den här gången. Vi vill inte göra samma platta två gånger, samtidigt så låter de mer Bombus än tidigare. Hårdare, mjukare, snabbare, långsammare, svårare och lättare.

ANNONCE