Nyhet

I kamp för kvinnors rättigheter

Musikern Fatoumata Diawara visar upp sig i Sverige.

Den mångfacetterade singer-songwritern Fatoumata Diawara bjuder på ett antal konserter i Sverige. Tillsammans med sitt kompband kommer hon 7 februari till Gävle, 9 februari till Helsingborg och 10 februari till Södra Teatern i Stockholm.

Fatoumata Diawara är född på Elfenbenskusten och uppvuxen i Mali. Redan i tidig ålder uppfostrades hon strängt enligt sin familjs konservativa traditioner. När familjen sedan hade planer på att gifta bort henne flydde hon landet.

Hon kom till Frankrike – där hon nu bor och är verksam. Men med sig tog hon sina erfarenheter. Och idag tar hon vara på just dem genom att aktivt arbeta för kvinnors rättigheter i Afrika.


Tvångsäktenskap, omskärelse och de minnen hon har kvar från uppväxten är ämnen som dyker upp i wassouloumusikerns texter.

Nu senast var hon aktuell med sitt debutalbum "Fatou". En skiva som GAFFA:s recensent hyllade och skrev: "Överhuvudtaget är det befriande med en västafrikansk kvinnlig artist som både håller sig trogen den afrikanska musiken samtidigt som hon tar den ett steg ytterligare". Till recensionen.

För biljettinformation var god besök vår konsertguide GAFFA Live.


ANNONCE