Nyhet

Loosegoats lever

Tillbaka i studion efter elva år.

Indierockbandet Loosegoats bildades 1994 i Lund. Efter att ha repat ihop fyra gånger spelade gruppen in en demo, ett skivbolag nappade och så var bollen i rullning. Åtminstone fram till 2001, då plattan "Her, the City, et al" gavs ut. Sedan blev det tyst. Bandet gick skilda vägar, och sångaren Christian Kjellvander inledde istället en solokarriär.

Men nu har bandet vaknat till liv igen. För första gången sedan 2001 är bandet tillbaka i studion och Fredrik Holmgren från bandets skivbolag berättar att de snart är tillbaka med nytt material.

– Christian har arbetat med sin solokarriär, och har upplevt att hans skivor har gått åt ena hållet, men en hel del låtar åt andra hållet. Det var helt enkelt dags för Loosegoats igen.


Enligt Fredrik Holmgren har bandet redan spelat in tio låtar som nu väntar på att mixas.

– Man kommer känna igen soundet. Det låter som Loosegoats, men med en ny touch, berättar han.

Bandet spelade lo-firock, med vissa countryinfluenser. Mellan de aktiva åren 1994-2001 släppte bandet tre studioalbum, ett samlingsalbum och ett flertal ep-skivor.


Enligt Fredrik Holmgren är detta ingen återförening. Den har bandet redan gjort, när de sommaren 2009 gjorde ett fåtal spelningar, bland annat på Way Out West.

– Nu är de tillbaka på riktigt och Loosegoats ska finnas till, som ett riktigt band, säger han.

Skivan beräknas komma ut i april. Några spelningar är inte bokade än, men albumet ska följas av en turné.


ANNONCE