Nyhet

Mastodon mot Metaltown

Hyllad metalakt till Göteborg i sommar.

I söndags stod det klart att Mastodon är klara för Sweden Rock Festival. Nu bekräftas det att bandet även spelar på Metaltown. Med sitt femte album "The Hunter" i bagaget intar bandet de svenska festivalerna i juni.

Mastodon bildades 1999 efter att Brent Hinds, Troy Sanders, Bill Kelliher och Brann Dailor träffades på en High on fire-spelning. 2002 släppte de sitt debutalbum "Remission" och två år senare kom uppföljaren "Leviathan". 2006 kom bandets tredje album "Blood Mountain" som brukar ses som deras stora kommersiella genombrott. Mastodon har också varit förband och turnerat med bland andra Metallica, Iron Maiden, Slipknot och Slayer. 2011 släppte bandet sitt femte album "The Hunter" som gick raka vägen in på den amerikanska albumlistans tiondeplats.

Bandet är just nu ute på egen turné och i helgen spelade de på Annexet i Stockholm. GAFFA var på plats och konstaterade att Mastodon live låter som "ett pulserande åskmoln av obehindrat flytande megametal." Läs hela recensionen här.


Metaltown går av stapeln i Göteborg helgen 15-16 juni, och Sweden Rock Festival äger rum veckan innan, 6-9 juni i Sölvesborg. Köp din biljett till Sweden Rock på GAFFA Live. 

ANNONCE