Nyhet

Beth Orton släpper nytt

Artistens första album på sex år.

Den brittiska singer-songwritern Beth Orton släpper ett nytt album den 1 oktober. Det är hennes första på sex år och enligt skivbolaget Anti-Records väntar en platta präglad av djupt lyriskt låtskrivande och med en ny uttrycksfullhet i Beth Ortons röst. Orton säger med egna ord:

"Jag nådde ytterligare dimensioner som sångare på den här skivan, och använde röster jag aldrig haft förut som låtskrivare. En hel del av texterna kom till på natten, när spindlarrna väver sina nät. Som en följd av det blev mitt skrivande hemligt igen, och mitt eget."

Inför plattan samlade Orton ihop ett drömband beståendes av nya och gamla vänner, till exempel den legendariske jazztrummisen Brian Blade (Brian Blade Fellowship) och folksångaren Sam Amidon. Låtarna sträcker sig ifrån att vara djupt själfulla till mer lättsamma med inslag av blås och jazz.


Beth Orton har sedan tidigare vunnit en BRIT Award. Hennes senaste album Comfort Of Strangers från 2006 kallades för hennes "mest fulländade skiva hittills" av det brittiska musikmagasinet Uncut.

ANNONCE