Nyhet

Grandaddy frontman solo – igen

Jason Lytle följer upp den hyllade solodebuten från 2009.

Indierockbandet Grandaddys frontman Jason Lytle är snart aktuell med en ny skiva. Lytle inledde sin karriär i Grandaddy redan 1992 och efter splittringen 2006 har det nu florerat vilda rykten om en återförening. Och mycket riktigt, i mars år gick bandet samman igen för att göra en mindre turné i USA och Europa.

Hans nya skiva, Dept. Of Disappearance, följer upp den kritikerrosade debuten Yours Truly, The Commuter från 2009, och som American Songwriter kallade "en jävla återuppståndelse". I positiv bemärkelse får man anta.

Jason Lytle har ett helt labb med musik- och ljudprylar till sitt förfogande, allt för att utvinna de allra bästa och märkligaste ljuden. Dept. Of Disappearance är inget undantag:


– Jag har en hel del redskap, allt från konventionella och traditionella till helt superknullade prylar. Och när de ljuden kommer in i datorn öppnas en helt ny värld, säger Jason Lytle till Pitchfork

Lytle jämför låtarna på nya skivan med "ett rum fullt av konstiga, briljanta, autistiska barn med en väldigt speciell, social kompetens. Men några av dem är mer konventionella, ser bra ut och går ut och skaffar jobb och kontakter. Sedan kommer de hem och hjälper till att ta hand om de andra konstiga och underbara barnen." förklarar Jason Lytle för musiksajten Pitchfork. Han tillägger: "Kanske kommer jag att förstå det hela en dag, men just nu är jag okej med att det hela är en enda stor, svårfångad resa.".

Dept. Of Disappearance utkommer den 15 oktober.


ANNONCE