Nyhet

The White Stripes-singel såld för 75 000 kr

En sällsynt singel från rockduon såldes på auktion.

Vinylsingeln är en av endast 15 numrerade exemplar och med omslag skapat av Jack White och Italy Records ägare David Buick. Det var Detroitduons andra singel någonsin och innehåller låtarna Lafayette Blues och Sugar Never Tasted So Good.

Singeln, som enligt NME nu säljs till en samlare för 12 700 dollar, gick ironiskt nog inte att sälja när White försökte få den såld för sex dollar vid en White Stripes-konsert i Detroit:

"Jag minns att jag sa till min vän: "Ingen kommer att köpa skivan för sex dollar, det är alldeles för mycket!" Och så nu detta" säger han till NME.


Jack White har sedan han lämnade The White Stripes bakom sig 2011 varit sysselsatt med diverse artistsamarbeten samt solokarriär. Den 23 april i år kom hans debutalbum Blunderbuss, en självproducerad skiva inspelad i Nashville. GAFFA:s recensent Özgür Kurtoglu tyckte följande om skivan:

"Även om de andra band han hunnit grunda sedan dess låter aningen annorlunda, och definitivt färgat av sig på ljudbilden som finns i Blunderbuss, så låter det ju fortfarande väldigt mycket som den där duon utrustade med bara gitarr och trummor som han en gång var en del av. […] Några fler stänk av pop och soul och gospel här och där, några mindre aviga och inte lika bluesrotade låtar däremellan, och en grundkompetens om hur bra rocklåtar ska låta tar Jack White ändå rätt långt på sin debut. Det är bara synd, och övertydligt, att det hela skulle låta så väldigt mycket bättre med Meg White bakom trumsetet".

Läs hela recensionen här.


ANNONCE