Nyhet

Dinosaur Jr släpper nytt

Den nya plattan kommer till lagom till hösten.

Debutalbumet "Dinosaur" från 1984 blev startskotten för den amerikanska alternativgruppen från Massachusetts. Bestående av J Mascis, Lou Barlow och Emmett Jefferson Murphy III har Dinosaur Jr varit aktiva sedan dess, utöver ett nära decenium-långt avbrott mellan år 1997-2005.

Det senaste albumet "Farm" kom för tre år sedan och nu är berättar gruppen att ett nytt album släpps den 18 september i USA och dagen innan i Storbritannien. 

Enligt Pitchfork heter går det nya materialet under namnet "I Bet on Sky". Det är det nionde albumet i ordningen och det tredje sedan bandets återförening år 2005.

För drygt ett år sedan besökte de Stockholm och GAFFAs recensent beskrev då konserten som att var ett "avslappnat kaos, som om tre slackers inte riktigt kunnat bestämma sig för om det är ett rockband, punkband eller popband de spelar i. Hur de i slutändan lyckats producera något som låter såhär bra, är fascinerande."

En hektiskt USA-turné väntar bandet de kommande månaderna och under hösten, men som det ser ut i skrivande stund, blir det inget besök i Sverige.

ANNONCE