Nyhet

Granddaddy till Sverige

Kommer till Malmöfestivalen i sommar.

Malmöfestivalen hålls för den 28:e gången mellan den 17-24 augusti. Hittills ska bland annat Anna Ternheim, Jeff The Brotherhood och Linnea Henriksson äntra scenen i Malmö, men nu presenteras ytterligare artister.

I dag kom beskedet att Granddaddy, Caligola och Sunshine Rabbits också kommer att spela.

Den amerikanska indiegruppen Granddaddy från Kalifornien, startade karriären i början på 90-talet. När 2000-talets tog vid släpptes albumen "Sophtware Slump" och "Sumday" som hyllades och spelningar på festivaler löste av varandra, däribland en spelning på Glastonbury. Men sex år in i decenniet beslutade de sig för att lägga bandet åt sidan och satsa på annat. Men i år återuppstod de och nu vankas några få spelningar, varav den enda i Sverige är på Malmöfestivalen.


Caligola är det bandet som är sprunget ur gruppen Mando Diao och musikproduktionsteamet The Salazar Brothers. Bandet vill hellre kalla sig ett "konstnärskollektiv" och deras första album "Back To Earth" släpptes i mars i år. Med frontmännen Björn Dixgård och Gustaf Norén från Borlänge-bandet Mando Diao, väntar härnäst en spelning på Peace&Love-festivalen nu i slutet av juni.

Slutligen är det de dansant Sunshine Rabbits som festivalen har bokat. Med provocerande scenshower och sin elektroniska pop har de gjort sig kända som ett av Malmö-scenens grymmaste undergroundband.

Utöver det nya bandsläppet, har bland annat också Brendan Benson, Aleks, Simian Ghost, Tant Strul, Urban Cone, Ezzex bokats för att förgylla Malmö under åtta dagar i augusti.  


ANNONCE