Nyhet

Linnea Henriksson på turné

Samarbetar med svensk popikon på sin debut.

I sommar åker Linnea Henriksson på turné. Premiären sker nu på lördag i Tibro och fortsätter sedan med 14 konserter fram till avslutningen i Linköping den 25 augusti.

I dag släpps även hennes debutalbum "Till alla mina älskade och älskare" på vilket hon samarbetat med bland andra Orup, Simon Nordberg och Carl Wikström. Albumet fick två av totalt sex stjärnor i betyg av GAFFAs Jack Hildén. I recensionen drar han paralleller mellan Linnea Henriksson och andra svenska artister som Laleh och Veronica Maggio:

Laleh gör nästan aldrig renodlade kärlekslåtar och Maggios fester är helt enkelt vuxnare med mer nerv. Henrikssons betraktelser ligger farligt nära kära-dagboks-fraser.
Läs hela recensionen här.


I en intervju i GAFFAs juni-nummer berättar Linnea Henriksson bland annat hur hennes tidigare deltagande i tv-programmet "Idol" hjälpt henne i karriären.

– "Idol" blev en jättebra språngbräda. Utan programmet hade jag inte haft de kontakterna jag har nu, jag hade inte kunnat ringa till ett skivbolag och säga "Hej, jag tror att vi kommer att klicka skitbra, jag skriver poplåtar och sjunger i ett punkjazzband". De hade ju inte ens svarat. Och speciellt inte svarat "Fan, det låter ju bra, vi tänker para ihop sig med Orup".

Här är samtliga datum för hennes sommarturné:


  2.6     UPPåNER Festival, Tibro
16.6     Nässjö Coverfestival, Nässjö
21.6     Liseberg, Göteborg
29.6     Stålboms konditori, Falkenberg
  6.7     Kafé Rotundan, Halmstad
  7.7     Munken in the park, Norrköping
14.7     Stadsfesten, Bollnäs
20.7     Trästocksfestivalen, Skellefteå
26.7     P3 Sommarsession, Storsjöyran, Östersund
27.7     HudikKalaset, Hudiksvall
30.7     Gröna Lund, Stockholm
  3.8     Luleåkalaset, Luleå
  4.8     KAOS, Mellerud
25.8     Linköpings Stadsfest, Linköping

ANNONCE