Nyhet

Perfume Genius till Sverige

Hyllade Mike Hadreas besöker storstäderna.

Seattle-sonen Mike Hadreas har blivit namnet på många musiktyckares läppar. Som Perfume Genius har han släppt två fullängdare: "Learning" och "Put Your Back N 2 It". Den senare gavs ut så sent som i år och GAFFAs David Winsnes sammanfattade kort och gott albumet med orden "en viktig skiva" och utvecklade i sin recension resonemanget:

"Så många skribenter som vårdslöst slänger sig med uttrycket att den och den skivan är viktig, när den egentligen oftast bara är jävligt bra. Hadreas förklarar låten 17, 'a suicide gay letter', genom att konstatera att han som yngre inte alltid var intresserad av att höra att saker blir bättre. Att han istället ville höra om människor som kände sig lika bleka och svaga som honom själv. Perfume Genius är en av gayvärldens vackraste och i all sin sårbarhet starkaste röster just nu, en förespråkare av kärleken i stort och av att hämta kraft ur det bottenlösa."

Inom kort beger sig Perfume Genius ut på en turné, hälsar bokningsbolaget Luger, som presenterar två spelningar i Sverige: 3 juli på Strand i Stockholm och dagen efter på Pustervik i Göteborg. Biljetter till båda spelningarna släpps 11 maj och finns från och med då att köpa via GAFFA.se/live.


ANNONCE