Nyhet

Shabazz Palaces till Sverige

Hip-hop-kollektivet kommer till städerna tre under högsommaren.

Det är nu klart att Seattle-gruppen Shabazz Palaces besöker Stockholm, Göteborg och Malmö mitt under den svenska högsommaren. Det är klubbspelingar på Strand, Röda Sten, respektive Debaser det handlar om.

Shabazz Palaces, med Ishmael Butler eller Palaceer Lazzaro som han numera kallar sig, i spetsen, blev det första hip-hop-bandet någonsin att signas till legendariska labeln Sub-pop 2010. Kort därefter under sommaren 2011 släpptes albumet "Black Up" till ett gott mottagande, bland annat skrev David Winsnes så här i GAFFA:

"Febrig konstmusik, men ändå inte, eftersom det är lyssningsvänligt och inte en halvtimme samplat regn. Det som enkelt skulle kunna bli lättviktigt hindras av att medlemmarnas upprepande och eftertänksamma rap betonas lika hårt som vilken annan rättfram hiphopskiva du kan erinera dig. Årets kanske smartaste käftsmäll."

Bland Palaceer Lazzaros tidigare projekt finner vi bland annat grammybelönade Digable Planets, Flying Lotus och Araabmuzik.

Shabazz Palaces spelar på Strand i Stockholm den 28 juli, på Röda Sten i Göteborg den 29 juli och på Debaser i Malmö den 30 juli.

ANNONCE