Nyhet

Dubbelarbetaren Dennis Lyxzén

Refused smygstartade i Umeå igår – GAFFA har pratat med frontmannen.

Igår gjorde Refused sin första spelning på 14 år i hemstaden Umeå. Spelningen var tänkt att vara hemlig, men särskilt hemlig blev den inte, då kön utanför Scharinska villan spred sig lång. De flesta låtarna hämtades från avskedsalbumet "The Shape of Punk to Come", skivan som gjort Refused mytomspunna och hyllade av alla från Metallica till Guns N' Roses. Samtidigt som alla pratar om deras turné i sommar sliter bandets sångare och låtskrivare, Dennis Lyxzén, hårt. Hans andra band, Invasionen, har precis varit och spelat i Norge och kommer även de att göra en turné i sommar. 

– För mig är det lite dubbelarbete, säger Dennis Lyxzén till GAFFA. Det är en helg där jag kommer att spela tre konserter med Refused, och sedan flyga från Tyskland till Köpenhamn, och köra till Hässleholm för att spela med Invasionen klockan 00:30 på natten. Det finns inga bra lösningar för mig, men det är okej. Invasionen är något vi bygger med tiden. Detta är det kreativa projekt som jag ser fram emot. Refused är något jag gör för att det är kul men det är något helt annat.

Lyxzén ser fram emot att spela med Refused till sommaren:

– Det känns riktigt riktigt bra. Det verkade osannolikt att det skulle hända. Vi trodde aldrig att vi skulle spela igen. Det kommer att bli en kul sommar. Det var så många som ville se oss och vi respekterar det. Det är smickrande, säger Dennis Lyxzén till GAFFA.

Refused börjar sin officiella turné på Coachellafestivalen i april och avslutar i Öya,Norge i augusti. Refused spelar även på Way Out West. Köp biljett på GAFFA.se/live

"Everlasting" från gårdagens konsert i Umeå:

ANNONCE