Nyhet

Eddie Meduzas debutalbum återutges

"Errol" släpps på CD för första gången.

"Errol" är Errol Norstedts alias Eddie Meduzas första studioalbum, som släpptes 1975 på CBS Records. Enligt källor sålde vinylskivan någonstans mellan 250-300 exemplar och är idag en riktig raritet. Det släpptes en singel från skivan, "Tretton år" som hamnade på Svensktoppens sista plats.

Låtarna har överlag en touch av 70-talets dansbands-sound men med vissa inslag av country/blues/psykedelisk musik. Medverkande musiker på skivan är bland andra Anders "Henkan" Henriksson (Magnus Ugglas producent) och Ola Brunkert (som förutom att ha spelat på otroligt mycket plattor under 70- och 80-talet var trummis i ABBA).

Eddie Meduzas stora genombrottet kom 1981 med plattan "Gasen I Botten" som sålde guld. 1982 åkte Eddie ut på sin första turné som blev en succé och året efter kom liveplattan "Dåren E Lös". 2002 avled Eddie Meduza i Nöbbele, Småland, 52 år gammal.


Den 3 februari 2010 hade "Eleganten från vidderna - Filmen om Eddie Meduza" premiär på biografen Roy under Göteborg International Filmfestival. Dokumentären ger en inblick i hans liv, från en jobbig barndom till missbruk och fängelse men också till stor framgång och kultstatus.

ANNONCE