Nyhet

Peace & Love bokar moget

Festivalen visar upp några veteraner och en rockabillydrottning som alla varit med förr.

Magnus Uggla, Eldkvarn och Eva Eastwood kommer till Peace & Love i Borlänge. Artisterna har på sitt sätt bidragit till den svenska musikscenen under sin tid och är alla än idag fortfarande aktuella i olika musik- och tv-sammanhang.

Magnus Uggla som gjort musik sen 70-talet kommer till festivalen med en repertoar innehållandes nostalgiska låtar från från 20 år tillbaka, säger Ronny Mattsson, i ett pressmeddelande till GAFFA.

Uggla har man sedan en tid tillbaka kunnat se i underhållningsprogrammet "The Voice". Även Plura i Eldkvarn har anammat tv, då han har bjudit in vänner till sitt hem för matlagning och samkväm. Men matlagning har inte varit Eldkvarnsångarens enda projekt på sistone, då gruppen numera står med ett nytt albumsläpp: "De berömdas aveny". Det har även blivit en hel del turnerande för Plura och hans följeslagare, som fortsätter köra en del festivalspelningar i sommar.

Rockabilly-drottningen Eva Eastwood är kanske den av de tre som varit mest albumproduktiv under de senaste åren, med fyra album på fem år. För två år sedan vann hon som första kvinna Örebro kommuns musikpris "Millencolin Music Prize".

Eva har, som de två ovan nämnda herrarna, också skrivit en hel del musik och uppträdde i sommar på "Allsång på Skansen". Till festivalen kommer hon med albumet "Åh, vilken skiva!" som släpps i april.

Peace & Love äger rum mellan 26-30 juni. Köp din biljett på GAFFA live.

ANNONCE