Nyhet

Nytt bandsläpp för Getaway Rock

Gävle kommer höras ordentligt sommaren 2013.

Rock, hårdrock och metalfestivalen Getaway Rock avslöjade idag ytterligare nya namn inför kommande festival. Bland annat så kommer ett av de främsta banden inom metal-core As I Lay Dying besöka festivalen. Bandet är ett kristet metalcoreband med rötter i Kalifornien och har sedan bandstarten 2001 hunnit släppa ifrån sig 7 skivor. Bandets senaste släpp är The Powerless Rise som utkom 2010. Sedan det breda genombrottet med 2007 års An Ocean Between Us har bandets värld bytts ut från trånga klubbar mot utsålda jättearenor.

Ett annat stort namn för festivalen är de brittiska psykadeliska doom-bandet Electric Wizard. Bandet har varit aktiva sen 1993 och har ett räcke skivor i ryggen. De beskrivs ha ett distinkt men ändå traditionellt doom-metall sound med texter om det ockulta, häxor och skräckfilmer. Senaste skivan Black Masses är på samma vis som tidigare alster en hyllning till det analoga, smutsiga soundet, men går vidare mot en mer psykadelisk och vidare ljudbild.

Andra nya akter är också amerikanska heavy metal-ikonerna Iced Earth och det franska black metal-projektet Alcest. Sedan tidigare är banden In Flames, Deep Purple och Lamb of God klara.

ANNONCE