Nyhet

Blur ger festivalspelning

Även sommaren 2013 bjuder på klassisk britpop.

Den spanska musikfestivalen Primavera Sound går nu ut med Blur som nästa års första headline-band. Dessutom kommer festivalen att vända sig lite extra mot den skandinaviska publiken, och då specifikt i Norge då spanjorerna nu har inlett ett samarbete med den nya norska promotionbyrån On It. I somras fick ju både Sverige och Danmark besök av de brittiska popikonerna i Blur, men Norge fick snällt vänta på en annan dag.

Blur gästade som bekant Way Out West och Flamingoscenen i augusti och GAFFAs Daniel Magnusson såg ett band som mest visade upp sig i regi av splittrad nostalgi. Han gav konserten tre stjärnor och skrev följande:

"Blur står inte på Flamingoscenen för att promota en ny skiva, de står inte där för att beta av ett klassikeralbum från 90-nånting. Nyss nämnda syften till spelningar förtjänar att överleva, då man har ett tydligt tema att gå efter. När Blur visar upp sig på Way Out West är det så gott som helt i regi av en splittrad nostalgi. Kanske kul för gemene festivalbesökare som känner sig nöjd med att Song 2 kommer relativt tidigt så hen kan röra sig mot stadens klubbar. Men vill man se och höra en fungerande helhet och genomförbar idé till spelning får man leta på annat håll. Den här spelningen är som att se någon spotta fuktig lössnus på ett fönster; Blur är all over the place."


Läs hela recensionen här.

Primavera Sound sker 2013 mellan 22 - 26 maj.

ANNONCE