Nyhet

Peter Buck: ”Jag kunde inte använda fingrarna"

R.E.M-gitarristen släpper soloskiva i svallvågorna efter allvarlig skada.

R.E.M-gitarristen Peter Buck är nu klar med sitt första soloalbum som kommer ut på fredag. Skivan, som inte har någon titel, kommer att släppas på vinyl och ges ut i en begränsad upplaga på 2000 ex. Låtarna är skrivna under en period då Peter Buck var allvarligt skadad och oförmögen till att spela gitarr.

"När R.E.M. splittrades tillbringade jag de sista tre månaderna liggandes på grund av en ryggskada och kunde inte spela gitarr. Jag kunde inte använda fingrarna på min högra hand och började därför att skriva texter för att ha något kreativt att göra. Det var det första jag någonsin varit inblandad i där jag faktiskt bestämde allt, och plattan slutade som en resa genom mitt sinne; all musik jag älskar, inspelad med några av mina favoritmusiker i en spontan atmosfär", skriver Buck på R.E.Ms hemsida.

På skivan har Buck fått hjälp av en lång lista med musiker. Medverkar på plattan gör bland andra den forne R.E.M-basisten Mike Mills, Corin Tucker från Sleater-Kinny och numera Corin Tucker Band, Jenny Conlee från indie-folkbandet The Decemberists, Patti Smith-gitarristen Lenny Kaye samt samarbetspartnerna Bill Rieflin och Scott McCaughey. Flera av dessa artister sjunger leadsång på albumet.


ANNONCE