Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Klabbes Bank − Dalarna

Naturromantiker visar upp Sverige när det är som vackrast.

Den dalabaserade sextetten Klabbes Bank är inte bara aktuella med sin nya skiva Protect The Forest. Idag är det dessutom premiär för den nya videon Dalarna. Gruppen är i huvudsak pianisten och kompositören Klas-Henrik Östergrens skötebarn och har varit så i tio år. Tre skivor har det blivit hittills och nu är det alltså alldeles strax dags för den fjärde. Releasefesten för Protect The Forest kommer att äga rum på Pustervik i Göteborg den 10 oktober, samma dag som skivan släpps.

På bandets hemsida går det att läsa att den nya skivan, med titeln Protect The Forest, är som ett slags homage till miljörörelsen och hoppet den inger. Och att killarna i Klabbes Bank är hängivna naturromantiker märks om inte annat i den här videon. Grönt, grönt, grönt så långt ögat når!

Vi får följa kameran längs med vägarna i Dalarna, förbi skog och åkrar, ängar med utspridda träd, stenmurar som omger röda hus med vita knutar och där det vandrar bekymmerslösa kreatur och betar. Då och då skymtas det eldar i fjärran. Kanske eldar man löv eller bränner gammal bråte. Tillsammans med den bitvis pampiga, instrumentala musiken blir det hela som ett slags pånyttfödelse. Sverige när det är som vackrast.


Se, lyssna och döm själva nedan!

ANNONCE